Rå nyprodusert totakter på Isle of Man

Suter lanserte sin helt nyproduserte totaktsracer på Eicma i fjor. Når en ser på publisiteten den fikk, må debuten betegnes som en suksess. Den rå motorsykkelen med 195 hestekrefter og en vekt på rundt 127 kilo forventes nå å skulle konkurrere i Superbike-klassen på Isle of Man.

Det sies at til tross for produsentenes anstrengelser med å modernisere totaktsteknologien, har de vondt for å finne en serie der motorsykkelen har lov til å stille opp. Racingledelsen på Isle of Man er kjent for å være litt mer overbærende enn andre når det gjelder å by på et bra show, så derfor er det ikke helt overraskende at Suter tar sjansen på å vise seg under det legendariske racet.

Og det kan nettopp bli et realt show. Forestill deg en V4 på 576 kubikk som mates med bensin og luft via et fireporters innsug med elektronisk innsprøytning og klassiske reedventiler. Totaktstonene klinger gjennom fire separate titanrør fra Akrapovic, og rødmarkeringen kommer først ved 13 000 rpm.

Nå gjenstår det bare for Suter å finne to erfarne TT-førere som kan tøyle beistet – det kan kanskje være lettere sagt enn gjort?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser