Pujol lammet

En fatal krasj i Spanish All Terrain Rally kommer til å koste Isidre Esteve Pujol førligheten. Det er klart etter en stabiliserende operasjon. Her konstaterte spesialistene Dr. Villanova og Dr. Meir, at skadene på syvende og åttende ryggvirvel er så omfattende, at spanieren blir lam fra brystet og ned.

Esteve bar både en nakkebeskytter og en solid rygbeskytter, men på grunn av uhelllets karakter var ingen av disse beskyttelsene i stand til å forhindre nettopp denne type ryggskade.

KTM’s motorsportsjef, tidligere motocrossverdensmester Heinz Kinigadner, besøkte Esteve på sykehuset kort tid etter uhellet. Til tross for den alvorlige situsjonen var føreren ved forholdsvis godt mot. Han er i stand til at puste, snakke og spise uten ekstern hjelp, og han kunne forklare hvordan uhellet skjedde.

– Esteve kørte en 525 Racing-maskin, ikke en Rally-sykkel, forklarer Kinigadner. – Han kjørte gjennom en uttørket elv med høy hastighet da han traff en stor stein. Han rakk å løfte forhjulet, men mistet så kontrollen og ble slengt over styret.

– Esteve mistet ikke bevisttheten på noe tidspunkt, sier Kinigadner.- Han mener at motorsykkelen kan ha landet over ham, men han er ikke sikker. Han visste dog omgående at hans skader var alvorlige.

Både KTM og sponsoren Gauloisses bakker nå Esteve opp med all mulig støtte.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser