Pris? 3.140.000,-

Slik ser en sykkel verd mer enn 3 millioner ut. Den var garantert å gå minst 100 mph (160 km/t). I 1938!

Det ble kun laget 102 Brough Superior SS100 med Matchless motor. Bare 25 har overlevd frem til nå. Dette er samme type sykkel Lawrence of Arabia kjørte seg i hjel på da han prøvde å unngå et barn som løp ut i veien. Denne Brough Superior SS100 fra 1938 er spesielt kjent og har vunnet mange premier.

Fra fabrikk ble sykkelen levert med en Norton fire-trinns girkasse, Castle gaffel og forgasser med doble flottørkammer. I 2010 ble den fullstendig restaurert av den kjente Brough-restaureringseksperten Tony Cripps. Den har matchende ramme/motornummer og kjent historikk siden 1954.

Skkelen kom med en omfattende samling av dokumenter, bilder og oversikt over MOT-visninger. Dette er viktig for å dokumentere sykkelens historikk og vil øke dens verdi ytterligere i fremtiden.

Hvis du tror at denne sykkelen bare er et godt bevart museumseksemplarer,tar du feil. Auksjonsoppføringen nevnte at den er i «god kjørbar stand», og en av prisene den vant tidligere var faktisk «Best Ridden To Show.»

Selv om Iconic Auctioneers la ut en walkaround-video av denne sykkelen før salget, er det bare en walkaround uten start av motor. Selv om det absolutt hadde vært fint å høre motoren er det, med tanke på at det bare er 25 kjente eksemplarter igjen, ganske forståelig at den ikke ble startet.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser