Praëm X BMW S1000 RR

Brødrene Sylvain og Florent Berneron står bak dette bygget basert på en BMW S 1000RR, og som oser racing. De kommer fra en familie med lange racingtradisjoner, og begge har vært fascinert av konkurransemodellene fra 70- og 80-tallet.

Denne BMW-en er customisert med spesialbygd trekvart stor kåpe med frontlykt på høyre side i tråd med de gamle endurancemodellene. I fronten finner du også et nytt luftinntak. Bakrammen er helt ny, og kutsen er spesialbygd for riktig retrofasong. Tanken er basert på originalen, men forlenget og utstyrt med hurtigtanklokk. Til og med enkelte motorkåper er blitt ombygd for å få den riktige stilen.

Karbonfiberfelgene kommer fra Rotobox, og disse veier fem kilo mindre enn originalhjulene. Andre racingdetaljer er keramiske bremser fra Sicom og slanger med hurtigkoblinger fra Stäubli. Motor, svingarm og gaffel er originalvare for å beholde de elektroniske innstillingsmulighetene. Grenrøret kommer fra Akrapovic, lyddemperen er et oneoff-bygg, og radiatoren er konstruert for endurance.

Motorsykkelen skal være 20 kilo lettere enn originalen, og brødrene har ikke somlet med å teste skaperverkets egenskaper på banen. Nylig ble den testkjørt på den sørfranske Paul Ricard-banen.

Foto: Bike exif

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser