Pokémon Go en trafikkfare

For noen uker siden ble spillet Pokémon Go lansert. Det er en slags skattejakt som i rekordfart har blitt et verdensomfattende avhengighetsskapende fenomen, men nå kommer det advarsler om at appen kan være en potensiell livsfare. I traktene rundt New York i USA overlevde en mann på en mirakuløs måte da han kjørte av veien og krasjet med i et tre, distrahert av Pokémon Go. I Pittsburgh ble en tenåring påkjørt da hun krysset en vei mens hun spilte.

USAs trafikksikkerhetsmyndighet NHTSA gikk nylig ut på Twitter med en advarsel under parolen ”Don’t Pokemon Go and drive”. Ingen fangst er verdt å krasje for, skriver NHTSA i sin tweet.

I Norge har nylig helseforetaket Vestre Viken innført forbud mot spillet på sine sykehusområder av hensyn til pasienter og pårørende.

Pokémon Go er en blanding av virkelighet og dataanimerte synsinntrykk. Ved hjelp av mobilens GPS og kamera skal spilleren ta seg verden rundt og fange digitale figurer, såkalte Pokémons.

I Central Park i New York brøt det i helgen nærmest ut massehysteri da folk satte fra seg bilene midt i gaten og sprang inn i parken for å fange en av de virtuelle skapningene.

Har du sett risikabel atferd i trafikken på grunn av Pokémon Go?

https://www.youtube.com/watch?v=MLdWbwQJWI0

Basert på en artikkel fra Vi Bilägare skrevet av Maria Dahlin.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser