Pirelli introduserer nye dekkblandinger

I Pirellis Diablo-familie med racingdekk finner vi både Superbike-slicks, Supercorsa SC, og regndekket Rain. Og her finner vi flere interessante nyheter for den kommende sesongen. 

Som kjent skal Superbike-VM begynne med et kort sprintrace i tillegg til de to ordinære racene, og som dessuten har et nytt Superpole-format. Til dette har Pirelli utviklet en «ekstremt myk» gummiblanding ved navn SXC (Extrasoft) i 200/65. Flere sammensetninger skal vurderes i løpet av året for å finne det optimale, som så vil bli tilgjengelig for alle motorsyklister.

Slicksdekket Diablo Superbike har fått nye gummiblandinger i standardstørrelsene 200/60-ZR17 og 120/70-ZR17. SC1 (Soft) har fått bedre ytelse, og skal nå være mer allsidig. SC2 (Medium) og SC3 (Hard) skal ha bedre grep og støtte, der SC3 generelt sett oppgis å ha samme grep som SC2, men skal tåle slitasje bedre. 

Utover dette har Diablo Rain fått en ny design som skal tåle mer slitasje og gi bedre grep, mens Diablo Supercorsa SC er totaloverhalt i både struktur, profil, mønster og sammensetting. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser