Piaggio erklærer krig mot kopiering

Stridens kjerne: Den MP3 lignende Peugeot Metropolis. Nektet solgt i Italia og Frankrike grunnet brudd på Piaggios patentrettigheter.

Piaggio har vunnet i første runde i en rettssak de anla mot Peugeot Motorcycles, eid av indiske Mahindra. Piaggio hevdet at Peugeot har kopiert teknologi fra Piaggio MP3 i den store trehjulingen Metropolis og retten ga dem medhold. Peugeot ble dømt til å betale 1.5 millioner Euro (!!) i skadeserstatning, i tillegg til saksomkostninger og advokatsalærer. I tillegg ble Peugeot nektet å selge Metropolis i Italia og Frankrike, noe som i praksis river bunnen ut den mest lukrative markeder. Peugeot må også betale 6000 Euro i bot for hver Metropolis som selges etter 30 dager fra dommen. Dessuten må alle Metropolis trekkes fra markedet innen 90 dager.

Originalvare: Piaggio MP3

Det er uklart om Peugeot /Mahindra kommer til å anke dommen, men det som er tindrende klart er at Piaggio har tenkt å gå til krig for å beskytte sine merkevarer mot ulovlig kopiering. Dette har de også gjort tidligere: På EICMA i 2011 forlangte Piaggio at den kinesiske MP3-kloningen Yiben YB 250 SKT skulle fjernes fra messen – og fikk medhold. Det blir spennende å se om det kommer flere rettssaker i kjølvannet av denne – det ser ut til å kunne være den eneste måten å beskytte egne merkevarer.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser