Perfekt oppvisning på Misano

Andrea Dovizioso har i dag sikret seg sin første og Ducatis andre seier gjennom historien på den italienske banen. Dette er også Borgo Panigale-fabrikkens tredje MotoGP-seier på rad – Brno, Red Bull Ring og Misano. Seierherren i Østerrike, Jorge Lorenzo, skapte drama på nest siste runde idet han forsvant ut av racet etter en lengre duell med Marc Marquez, mens Cal Crutchlow ble beste fører for et uavhengig team med dagens bronseplass.

Det var Lorenzo som kom best ut i dag, fra pole position. Jack Miller fikk også en god start, men forsvant tidlig ut av racet. Da det gjensto 22 runder, kom Dovizioso seg forbi Lorenzo og begynte å skape en luke, mens Marquez startet duellen med Lorenzo om andreplassen, og denne pågikk til Lorenzo som ovenfor skrevet gled ut av racet.

Deretter hadde Dovizioso fri bane i fronten og kunne kjøre inn til sin første seier på Misano noensinne etter et perfekt gjennomført race. Med dagens andreplass har Marquez økt sammenlagtledelsen, mens Crutchlow henviste Alex Rins til en fjerdeplass.

Maverick Viñales tok femteplassen, og falt dermed litt tilbake etter starten i første rekke. Han duellerte med Dani Pedrosa, som endte som sjettemann.

Valentino Rossi hadde nok større forhåpninger på det han regner som sin hjemmebane, men måtte ta til takke med en sjuendeplass i dag.

Marc Marquez har nå opparbeidet seg en grei ledelse i sammendraget med sine 221 poeng, Dovizioso har 154, og Rossi følger fattige tre poeng bak Dovi. Samtlige resultater finner du her.

Om to uker skal det kjøres på MotorLand Aragon, og det gjenstår nå seks race i årets MotoGP.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser