Pedrosa til topps i svært dramatisk race

Dani Pedrosa kjørte et briljant race under Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. Han tok i dag tidlig sin 51. GP-seier foran 82 000 fans, mens Jorge Lorenzo avsluttet foran Rossi og reduserte the Doctor’s ledelse i sammendraget til fattige sju poeng idet det gjenstår ett race.

Pedrosa ledet fra start til mål og vant til slutt med 3,612 sekunder under varme og fuktige forhold (banetemperatur 47˚C) på Sepang, men seieren ble overskygget av sammenstøtet mellom Valentino Rossi og Marc Marquez, med den følge at sistemann krasjet ut av racet.

Pedrosa fikk en optimal start fra pole og ledet inn i første sving foran teammakker Marquez og Rossi. Lorenzo, som startet fra fjerde plass, falt tilbake  på sjette i den første svingen, men slo tilbake og kom seg forbi begge Ducati-førerne Dovizioso og Iannone på spektakulært vis.Så tok han opp jakten på mannen som hadde 11 poengs forsprang på ham i sammendraget før start. Lorenzo kom seg forbi i begynnelsen av andre runde.

I tredje runde mistet Marquez sporet i sving 15 og måtte gi fra seg andreplassen til Lorenzo, og brått lå Marquez an til å bli angrepet av Rossi på fjerdeplass. Atmosfæren på de fullstappede tribunene ble elektrisk mens Rossi kom seg opp på siden av mannen han etter forrige race har beskyldt for å prøve å hjelpe Lorenzo med å vinne sammenlagttittelen. Ordkrigen har vært heftig under hele helgen i Malaysia.

Mens Pedrosa og Lorenzo fokuserte på å få en glippe til teammakkerne, kjempet Rossi og Marquez en av sesongens heftigste dueller. De to førerne kom seg forbi hverandre i så å si nesten hver sving mens de to i teten forsvant i det fjerne. Pedrosa lå tilsynelatende safe som førstemann, mens Lorenzo hadde åpnet en glippe på 2,7 sekunder til Marquez på tredjeplass i sjuende runde.

Så kom et av årets mest dramatiske øyeblikk idet Rossi nok en gang passerte Marquez i tiende sving i den sjuende runden. Marquez slo øyeblikkelig tilbake i sving 11 og 12, Rossi responderte i sving 13 før han forsøkte å få presset Marquez ut av sporet i utgangen av sving 14, og traff spanjolen med det resultat at han krasjet seg ut av racet. En rasende Marquez forlot banen i påvente av et etterspill.

I mellomtiden hadde Lorenzo fått en luke på 5,6 sekunder til Rossi, og det var ikke mulig å tette denne. Resten av racet ble nå nærmest et antiklimaks.

I fronten hadde Pedrosa disponert både dekk og tempo nærmest perfekt, og han passerte målflagget til årets andre seier over 3,5 sekunder foran Lorenzo, som havnet på pallen for fjerde gang på rad og ellevte gang totalt denne sesongen.

Rossi kjørte i mål 10 sekunder bak teammakkeren, men i skrivende stund er han av racingledelsen blitt tildelt tre straffepoeng for episoden med Marquez, og han må starte sist i feltet under finalen i Valencia 8. november. Men han beholder poengene fra dagens race og leder med sparsommelige 7 poeng på Lorenzo. Yamaha-teamet har anket avgjørelsen.

Lorenzo har nå et foreløpig favorittstempel foran finalen, siden det skal bli tøft for ledende Rossi å holde stand fra 24. startspor hvis disiplinærstraffen blir stående.

Følg med på www.motogp.com, artikkelen blir om nødvendig oppdatert i ettermiddag. I mellomtiden – hva mener du om sammenstøtet og disputtene i helgen? 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser