Pedrosa øverst på pallen i Japan

Pedrosa tok seieren ved Twin Ring Motegi på opptørkende underlag etter å ha startet som sjettemann. Dette er hans 27. MotoGP-seier, og den første siden Brno i 2014. Valentino Rossi passerte målflagget som andremann, og sikret seg både sin 14. pallplass i år og økte ledelsen til Jorge Lorenzo til 18 poeng sammenlagt. Sistnevnte kunne til slutt legge beslag på den siste pallplassen etter å ha kjempet med et slitt dekk foran mot slutten av racet. For hans del snakker vi om pallplass nummer 94 i MotoGP.

Racet ble i realiteten kun et oppgjør mellom disse tre. Rundt femti tusen tilskuere hadde funnet veien til banen til tross for regnet. Samtlige førere gikk for regnværsdekk før start. I begynnelsen av racet virket det som utfallet ville bli et annet. Rossi tok starten, men ble raskt passert av Lorenzo, som stakk av gårde i fronten på vanlig vis og ledet med to sekunder i slutten av tredje runde.

I begynnelsen kjempet Rossi om andreplassen med Andrea Dovizioso, men trøbbel med dekket foran da banen var i ferd med å tørke opp, sendte sistnevnte ned på en tiendeplass. På dette tidspunktet hadde Pedrosa avansert opp til fjerdeplass, og holdt høyest fart av samtlige. I ellevte runde var han kommet seg forbi Dovizioso og jaktet på andreplassen. Da det gjensto ni runder, var han forbi Rossi, og nå begynte Lorenzo å få trøbbel med sitt framdekk. Rossi hengte seg på Pedrosa i jakten på Lorenzo. Etter 17 runder kom Pedrosa seg opp i teten på langraken, og deretter så han seg aldri tilbake. Det ble en suveren seier på hele 8,5 sekunder.

De to Yamaha-førerne hadde begge problemer med dekket foran, og måtte kjøre deretter. Rossis dekk virket imidlertid å være i noe bedre stand, han passerte Lorenzo idet det gjensto fem runder, og ved målflagg var han drøye tre sekunder foran teammakkeren.

Selv om dette først og fremst var Pedrosas dag, er selvfølgelig også Rossi fornøyd med å øke ledelsen til 18 poeng idet det gjenstår tre runder av årets MotoGP.

Marc Marquez kjørte i mål i ensom majestet som fjerdemann. Som kjent har han nettopp brukket et bein i venstre hånd, og det var vel ikke å forvente at han skulle krabbe opp øverst denne gangen. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser