Pedrosa opereres – går glipp av minst to race

Etter Qatar-premieren så vi en nedslått Dani Pedrosa. Han har tilbrakt vinteren med å konsultere eksperter for å bli kvitt armpumpen uten operasjon. I store deler av fjoråret skal han ha vært rammet av problemet, som betyr at det bygges opp et stort trykk i underarmen som igjen resulterer i sterke smerter når musklene blir for store.

Etter Jerez GP i 2014 ble Pedrosa operert, men dessverre var ikke operasjonen vellykket. Etter å ha konsultert spesialister i Spania dagen etter racet, er det klart at Pedrosa skal opereres igjen i morgen. Dette innebærer at Pedrosa vil være borte fra racingen i fire til seks uker.

Han går i hvert fall glipp av MotoGP-rundene  i Texas og Argentina, og det er først når legene har gjennomført operasjonen at de kan fortelle når (eller i verste fall om) Pedrosa kan vende tilbake. Legene har tidligere frarådet Pedrosa operasjon på grunn av den medfølgende risikoen, men nå har han altså ikke noe annet valg. Legene skal imidlertid prøve å sy sammen huden med en spesiell teknikk for å minimere risikoen for komplikasjoner.

Honda har bekreftet at testfører Hiroshi Aoyama skal steppe inn for Pedrosa.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser