Pedrosa med utklassing på Aragon

 

Dette begynner jo å bli en smule forutsigbart;
Jorge Lorenzo og Dani Pedrosa stikker av etter kort tid. 

Denne gangen var det Lorenzo som tok starten. Den eneste som kunne henge på var selvfølgelig landsmannen med startnummer 26. Hverken Ben Spies, som også startet fra førsterekka, eller andre hadde noe å stille opp med. Dett var dett.

Og på den syvende runden fant Dani ut at nok fikk være nok: 

En bestemt passering, og deretter så han seg aldri tilbake. Lorenzo ga straks opp å følge, kanskje på grunn av et par heftige highsider-tilbud. 

Dani Pedrosa har vist en tydelig forandring i år. Nå driftes det gjennom svinger, og han er alt annet enn beskjeden i nærkamp. 

Etter få runder hadde han lagt Jorge tre og et halvt sekund bak. 

Det ble aldri spenning om hvem som skulle ta det. I mål hadde han rukket å hilse til de fleste tilskuerne på tribunen før mesterskapslederen fulgte, hele seks og et halvt sekund etter. 


Dramatikk lenger bak

Bak de to “Aliens” var det derimot større spenning. 

Nicky Hayden stod for helgens mest gufne avkjøring. Det bar rett i reklameveggen, og han ble slengt som en tøydokke over (se høyre bildekoll.):

“Jeg mistet grepet på forhjulet i den siste svingen. Greide å holde meg på hjula, men veggen kom fort! Jeg tenkte at om jeg kastet meg av sykkelen så ville jeg treffe med hodet først. Så jeg slapp taket like før sammenstøt. Er sorry for å ha vraket sykkelen(!), men jeg takker godt sikkerhetsutstyr og er happy for at det gikk bra…” 

Aragon-banen har mye avkjøringssoner med asfalt, fulgt av kunstgress og mindre grusfeller som avslutning. Mange mener dette skaper farlige situasjoner i og med at farten ikke blir hurtig nok dempet etter et uhell. Det kan nok hende dette vil bli ytterligere diskutert etter denne helgen…

 

Like etter måtte den fremadstormende tyskeren Stefan Bradl bite i asfalten. Fighten om tredje, mot Andrea Dovizioso, Ben Spies, og Cal Crutchlow ble for heftig, og en lowsider sendte ham ut. 

Spies måtte atter en gang se de to Tech3-førerne passere. Mon tro om han er lei dette nå?

Etter et par riktig så heftige sisterunder, hvor Crutchlow prøvde alt han kunne og litt til, kunne Dovi atter en gang klatre opp på pallen. Kanskje det blir en pallplass totalt ved endt sesong for den vordende Ducati-føreren?

Deretter fulgte Spies, Alvaro Bautista, og helgens positive overraskelse, Jonathan Rea. 

Nevnte Rea vant også en bremsekonk mot Rossi på første runde, noe som fikk den godeste Valentino til å dra av banen og starte opphentingen fra bakerst i feltet. 

Rossi har i intervjuer i kveld totalt fritatt Rea for ansvar.

Åttende til slutt er jo godkjent for Doktorn, særlig med tanke på meget gode rundetider hele veien oppover i feltet.

 

OK. Men har Pedrosa fortsatt en mulighet til å ta det hele hjem i år? Hva tror du?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser