Pedrosa endelig på toppen

Både Stoner og Lorenzo stilte småskadet. Stoner etter sin highsider under treninga før Assen. Lorenzo etter å ha blitt torpedert  av Bautista i starten sist helg.

Et  forbikjøringsforsøk Lorenzo har betegnet som   ”…noe en 5-åring kunne tenke seg å  gjøre på Playstation, men ikke en 27 år gammel toppfører som har en VM-tittel…….”

Men mannen er  hard. Vi har jo sett han bli løftet av og på sykkelen tidligere. Så at han nå stilte i depoet med krykker, betød  kanskje ikke så mye(?)

Stoner smalt (Selvfølgelig !) til med bestetid, helt mot slutten av lørdagens kval.

Lorenzo tok andre, og  Pedrosa tredje.  ……..

Startraketten Dani

Pedrosa tok  sin vane tro starten.  Foran Stoner og Spies. Lorenzo måtte se seg forbikjørt av teamkameraten. Men det tok ikke lange tiden før australieren passerte den lille spanjolen, og tok teten. 

Mannen som skal  være  ønsket bl.a. av Ducati, og nevnt i forbindelse med Yamaha, Cal Crutchlow, havnet atter en gang i selskap med Dovizioso.  I kampen om femteplass.

Atter en gang gjorde Spies en stor feil, og Lorenzo smatt forbi etter få runder. Dermed ble han raskt truet av de samme to som også truer hans fabrikksete hos Yamaha. Vi prater selvfølgelig om Dovi og Crutchlow.  Da de to ganske så greit passerte, kan det vel hende den stillfarne amerikaneren tenkte sitt om fremtiden…

Crutchlow bremset seg dog ut fem runder før mål, og måtte ta til takke med  8.plass.

Igjen sa Honda-duoen Stoner og Pedrosa ”Hadetpåbadet”, og forsvant. Etter halvkjørt løp var avstanden hele 6 sekunder  ned til Lorenzo på tredje. 

Men fight ble det. Med 12 runder igjen, snek Pedrosa seg forbi med en tøff innbremsning inn i første sving. Det er lett å skjønne at Honda ønsker å beholde spanjolen. Hva sies om beste rundetid i nestsiste runde?  Kan neste sesong være året han endelig blir mester i den største klassen?  Eller bør Stoner og Lorenzo passe seg allerede i år? 

 

Auda, Stoner!

Den regjerende mester hang seg på.  Men blåste hele mesterskapsledelsen da han skulle overgå Pedrosas fart i nest siste sving. Forhjulsslipp, og ut i grusfella. –Værsågod, Lorenzo, ikke bare får du en andreplass i løpet, men også  ledelse totalt!

1: Dani Pedrosa

2: Jorge Lorenzo (nesten 15 sek. etter)

3: Andrea Dovi zioso

Sammenlagt:

1: Lorenzo. 160 poeng

2: Pedrosa. 146 poeng

3: Stoner.   140 poeng

  

Moto2:

 34 førere til start. Marquez i pole for sjette gang i år, og Julian Simon på andre. Gledelig for oss nordboere, startet veteranen Kallio fra tredjeposisjon. 

Marquez tok starten med Kallio i hekken. Iannone på tredje etter tre runder, og tok inn  tetduoen ganske så kjapt. Desverre endte det med forhjulsslipp for sistnevnte. Uten poeng denne helgen, falt han ned til fjerde i totalen.

 For de anglofile kan nevnes at  Bradley Smith viste gode takter, og hang seg på.

Nå er det vel også på tide at unggutten viser seg frem. Han er jo allerede ”klar” for en plass i Gromklassen.  Det ryktes riktignok at Tech3-teamet bruker så store summer i MotoGP at de stiller med en litt akterutseilt sykkel i Moto2 . Det endte med 7.

Sisu

Godt å se Mika Kallio vise skikkelig sisu igjen. Marques strakk i fra mot slutten, og Kallio lå i en tett fight med DeAngelis.  Det stod om første pallplass på lang tid for  finnen.  Med tre runder igjen, sørget en heftig innbremsing i slutten av startsletta for  en fantastisk andreplass.  Riktignok prøvde DeAngelis seg i siste sving, men fikk det ikke til å sitte.  Hyvä!

Kallio: -Ett morsomt løp! Jeg fikk heng på Marc. Men jeg mistet grepet i dekkene. Så det ble en fight med DeAngelis om andreplass.

Pol  Espargaro presterte en fantastisk oppkjøring gjennom feltet, fra  17.startposisjon. Dette inkludert en tur utenfor banen nedover den berømte bakken på Sachsenring. Imponerende med fjerdeplassen!

Men  Stoners arvtager i Repsolteamet, Marc Marques var det ingenting å gjøre med. Vi gleder oss til å se spanjolen utfordre ”de store gutta”!  

Stillingen:

1: Marquez  152 poeng

2: Espargaro

3: Thomas Luthi

 

Moto3:

Stakkarene i den minste klassen ble overrasket av et styrtregn som lagde elver på banen, like før start. Denne helgen skulle de starte sist, slik at ikke MotoGP skulle krasje med F1-sendingene.  Men de måtte finne seg i å vente enda en stund da forholdene var for ille.

Da starten endelig gikk, kom merkelig nok hele feltet trygt avgårde. For vått var det.

Adrian Martin tok teten.  Søttenåringen Jack Miller slang seg forbi på andre runde og lå lenge i tet.   Desverre  falt han litt nedover mot slutten , men en 4.plass smakte nok for australieren som lå på 29(!) sammenlagt før løpet.

Mesterskapsleder Maverick Viñales hadde totalt sett en elendig løpshelg , og endte på 17.  

Forholdene ble etterhvert ekstremt vanskelige. Opptørkende, med helt tørre partier spiser jo regndekk.

Den som taklet forholdene best var hjemmefører Sandro Cortese. Med Alexis Masbou og Luis Salom på de neste palltrinnene

Stillingen:

1: Cortese. 148 poeng

2: Viñales.  130 poeng

3: Salom.    104 poeng

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser