Pass deg for denne!

I går kunne UP-sjef Odd Reidar Humlegård stolt vise frem sine nye sivile kjøretøy for noen av regjeringens medlemmer. Blant bilene finner vi en sølvgrå Mercedes C-klasse, og altså en BMW K1200GT.

Det er derimot ingen grunn til å føle seg trygg om det kommer et kjøretøy av et annet merke. UP har nemlig et bredt utvalg av sivile biler i mange former og fasonger. Det samme gjelder naturligvis for motorsyklene.

Global sikkerhet
Det var under en pressekonferanse i Oslo mandag i forbindelse med FNs globale trafikksikkerhetsuke at kjøretøyene ble vist frem.

Politidirektør Ingelin Killengreen kan fortelle at utrykningspolitiet tar i stadig større grad i bruk sivile biler for å stoppe de som bryter vegtrafikkloven, det være seg forhold knyttet til fart, rus eller atferd.

– Selv om Norge ligger på topp i verden med hensyn til trafikksikkerhet, kan vi alle bli bedre. Norsk politi har fokus på aggressiv trafikkatferd, hastighetsovertredelser, kjøring i ruspåvirket tilstand og manglende bruk av verneutstyr, sier hun i en pressemelding.

Kontroll-uke
UP-sjef Odd Reidar Humlegård ber trafikantene bruke vett når de gir gass.
– I trafikksikkerhetsuken vil utrykningspolitiet ha kontroller over hele landet, og det er særlig høy fart som står i fokus, sier han.
UP-sjef Odd Reidar Humlegård viser frem UPs nye sivile motorsykkel, en BMW K1200GT

Tror du sivile kjøretøy er et effektivt våpen mot trafikkulykker?

Andre artikler du kanskje vil like

Sist nummer

Annonser