Pass deg for denne!

I går kunne UP-sjef Odd Reidar Humlegård stolt vise frem sine nye sivile kjøretøy for noen av regjeringens medlemmer. Blant bilene finner vi en sølvgrå Mercedes C-klasse, og altså en BMW K1200GT.

Det er derimot ingen grunn til å føle seg trygg om det kommer et kjøretøy av et annet merke. UP har nemlig et bredt utvalg av sivile biler i mange former og fasonger. Det samme gjelder naturligvis for motorsyklene.

Global sikkerhet
Det var under en pressekonferanse i Oslo mandag i forbindelse med FNs globale trafikksikkerhetsuke at kjøretøyene ble vist frem.

Politidirektør Ingelin Killengreen kan fortelle at utrykningspolitiet tar i stadig større grad i bruk sivile biler for å stoppe de som bryter vegtrafikkloven, det være seg forhold knyttet til fart, rus eller atferd.

– Selv om Norge ligger på topp i verden med hensyn til trafikksikkerhet, kan vi alle bli bedre. Norsk politi har fokus på aggressiv trafikkatferd, hastighetsovertredelser, kjøring i ruspåvirket tilstand og manglende bruk av verneutstyr, sier hun i en pressemelding.

Kontroll-uke
UP-sjef Odd Reidar Humlegård ber trafikantene bruke vett når de gir gass.
– I trafikksikkerhetsuken vil utrykningspolitiet ha kontroller over hele landet, og det er særlig høy fart som står i fokus, sier han.
UP-sjef Odd Reidar Humlegård viser frem UPs nye sivile motorsykkel, en BMW K1200GT

Tror du sivile kjøretøy er et effektivt våpen mot trafikkulykker?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser