Pål Anders på fjerdeplass!

Pål Anders Ullevålseter er vel i mål etter årets lengste etappe i Dakar-rallyet. Etter nesten 13 timer på sykkelen har han tilbakelagt den totalt 874 km lange strekningen, og kom i mål til en fantastisk 5. plass, 19:36 minutter bak Cyril Despres som vant etappen.

Sammenlagt klatret Pål Anders enda to plasser og innehar nå fjerdeplassen når 6 av 15 etapper gjenstår. Marc Coma leder fremdeles rallyet og er 1:27:42 timer foran Pål Anders.

Først ved ankomst til nattens depot fikk Pål Anders beskjed om Andy Caldecotts tragiske dødsfall etter formiddagens fatale ulykke. Andy Caldecott kjørte Dakar-rallyet for tredje gang, og lå på 10. plass før dagens etappe. Helt uforstående tok Pål Anders i mot det forferdelige budskapet, og hele depotet er i sjokk over nok et dødsfall.

– Jeg er helt tom og uten ord nå rett etter målgang. Allerede tidlig på etappen kjørte jeg forbi Caldecott og har der etter kjørt i tet resten av dagen. For meg har dette vært en slitsom men fantastisk etappe. Alt klaffet fra første stund med både navigering og kjøring, og jeg var i grunn ekstremt fornøyd med min egen gjennomføring av årets lengste etappe. Det er derfor et stort sjokk å nå få den ufattelige beskjeden om at Andy Caldecott ikke lenger er blant oss, og jeg har rett og slett vanskelig for å tro at det er sant.
Våre tanker og dype medfølelse går i denne stund til Andy Caldecotts nærmeste, og spesielt kone og barn, sier Pål Anders.

Den 10. etappen kjøres tirsdag fra Kiffa, Mauritania til Kayes, Mali og er totalt 333 km, hvorav 283 km er spesialetappe på tid.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser