Pål Anders leder Africa Race

Sammen med Felix Jensen og Marius Helmersen har ørkenrev Pål Anders Ullevålseter nok en gang lagt ut på over 600 kilometer med ørkenrally. Starten gikk i Nador i Nord-Afrika 2. januar, og det skal totalt kjøres 12 etapper. Forventet målgang i Dakar er 14. januar.

Det hele startet imidlertid med klabb og babb. Servicebilen havarerte første nyttårsdag, og Pål Anders måtte jobbe med å få plass til seg selv og de to andre på en tilhenger. Omsider fikk han leid plass på en av servicebilene til arrangøren. Den opprinnelige servicebilen er sendt på verksted.

På første etappe kjørte han seg inn til en andreplass, to minutter bak italieneren Paolo Ceci. Han betegnes som både raskere og mer forberedt enn i fjor, og selv forteller han at navigeringen var helt rå. De to andre norske hang også godt med i det tette beitet blant toppførerne.

I går kom han raskt av gårde og hentet tidlig inn forspranget til italieneren. De to fulgte hverandre tett gjennom Merzouga-ørkenen, som Pål Anders kjenner godt fra flere års kjøring. Han observerte at Paolo Ceci ikke var begeistret for dumper, så i et passende område klemte han til og dro fra. Til slutt ble etappeseieren 2 minutter og 22 sekunder, og sammenlagt leder Pål Anders med tre sekunder.

Les mer på teamullevalseter.blogg.no.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser