Overvåking skal gi rimeligere forsikring

Et nytt overvåkingssystem gir selskapene detaljert informasjon om førernes kjørestil. Det er Aftenposten som skriver dette. Hvis systemet blir innført i Norge, vil det medføre at forsikringspremien din blir beregnet etter hvordan du girer og bremser.
Og ikke minst: Hvordan du gir gass.

Det er Aftenposten som skriver dette. Foreløpig testes systemet ut på biler, men det er all grunn til å tro at motorsykler vil følge etter i fremtiden dersom datatilsynet gir klarsignal. Sistnevnte er imidlertid slettes ikke sikkert blir tilfelle.

– Det vil bli et betydelig skille i forsikringskostnadene. Åpenbart vil unge førere risikere å betale mest. Mange vil si at det bare er rettferdig, men i Norge har vi lagt opp til at alle skal ha en reell mulighet til forsikring og det forutsetter et visst innslag av solidaritet, sier datatilsynets Sverre Engelschiøn til Aftenposten.

Hva synes du om et slikt system, og kunne du tenkt deg å kjøre med en GPS på din motorsykkel, slik at forsikringsselskapet kan kontrollere kjøremønsteret ditt? Skriv en kommentar i feltet under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser