Opptakssamling i Team Norway RR

Samlingen bød både på fysiske, mentale og teoretiske utfordringer for utøverne. Blant annet ble det gjennomført intervjuer, innføring i treningslære og ernæringslære og selvfølgelig fysiske tester av utøverne.

Hver utøver gjennomførte O2-test og makspulstest på tredemølle. I etterkant ble det tatt blodprøve for å sjekke melkesyrenivå, noe som gir en indikasjon på om utøverne har klart å hente ut hele sitt potensiale i testen.

Kosthold

Utøverne hadde på forhånd levert inn kostholdsrapport der de hadde registrert alt de spiste, drakk og trente i løpet av en uke. Hver enkelt utøver fikk utarbeidet en kostholdsplan med anbefalinger for hvordan de bør spise i forhold til sin treningsplan og sin hverdag.

Treningsdagbok er et viktig redskap for utøvere som vil trene systematisk for å nå toppen. Utøverne fikk veiledning om hvordan utnytte potensialene i denne. Alle utøvere i TNRR er pliktig til å føre treningsdagbok som trenerne har tilgang til.

Vellykket
– Det ble mye testing på denne samlingen. Testing er viktig. Ikke bare er testene viktige for trenerne, som trenger det for å dokumentere progresjon og lage treningsplaner, men testene er også viktige for å motivere utøverne. Samlingen var vellykket med veldig motiverte utøvere, sier sportslig leder/hovedtrener Beate C Haugen.

Det er ikke bare trenerne som er fornøyd med samlingen. Terje Ødegård, tidligere toppfører og far til talentfulle Stinius Viking Ødegård, er veldig fornøyd med satsingen som nå gjøres i TNRR:
– Her gjøres det en seriøs satsing for å få unge talentfulle utøvere opp på toppnivå, og hjelpe førere til å bli gode nok til å komme ut i verden å konkurrere på høyt nivå. Jeg syns forbundet og teamet fortjener ros for denne satsingen.

– Vi er utrolig heldige som har fått med oss et trenerteam med så høy kompetanse, smiler Beate, og roser de andre trenerne. Hun har selv kompetanse innen toppidrett bla 15 år som alpintrener på landslagsnivå i Norges Skiforbund. Hun er også teamsjef for Plassen Roadracing Team (som ble Nordiske Mestere i Superbike 2012).

Kompetanse
Ansvarlig fysisk trener er Andrê Bjerke, som er universitetslektor i idrett. Han har høy kompetanse på fysisk prestasjon, kosthold og motivasjon. Han har også bakgrunn som langrennsutøver og fotballspiller.

Carl Berthelsen er en av Norges mest profilerte roadracingutøvere og har mye internasjonal erfaring. Carl har også tilegnet seg mye kunnskap om trening og kosthold gjennom sine år som utøver. Han er også veldig dyktig på profilering og planlegging.

Trine Bjerke er ernæringsfysiolog. Hun skal følge utøverne gjennom sesongen og veilede dem på kosthold.

Teamet har også knyttet til seg flere andre dyktige personer som sitter med unik kompetanse på flere områder som vil bli brukt utover i sesongen.

Utøverne
Følgende utøvere var med på samlingen:
Remi Aukland
Stinius Viking Ødegaard
Erik Lindstrøm
Henning Flathaug
Andreas Sacco Karlsen
Caroline Olsen

Endelig uttak av TNRR 2012 og planer denne sesongen vil snart bli publisert.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser