Oppdatert: Dobbeltseierhelg på Vålerbanen

Ole Bjørn Plassen blir en hard nøtt i Superbike i år. I det første racet på lørdag vant han med 7,2 sekunder foran Marius Ripel Jensen, mens Henning Flathaug tok bronsen. Det ble omstart, og Ole Bjørn gikk relativt forsiktig ut etter denne da det var svært glatt på banen. Søndag  var seiersmarginen hele 16,2 sekunder ned til Henning Flathaug, og Ole Bjørn kjørte løpet så å si alene. Nå var det veteran Helge Spjeldnes som dro av gårde med bronsen.

Teamet til Ole Bjørn Plassen, anført av bror Tor Erik, er strålende fornøyd med to seire i den tøffeste klassen i NM, men registrerer at Ole Bjørn tidvis sliter litt med motivasjonen for å pushe hundre prosent når han vet at det ikke er nødvendig for å vinne. For teamets og Ole Bjørns utvikling er det viktig hele tiden å yte maksimalt for å nå målene om internasjonale topplasseringer senere i sesongen.  Ole Bjørn selv sier han valgte den litt tilbakeholdne varianten i løpene, og ifølge ham selv kjørte han med en altfor stor sikkerhetsmargin.
 
Tor Erik Plassen uttaler at Ole Bjørn  hører hjemme  i en tøffere serie enn NM, spesielt med tanke på å kunne fortsette utviklingen mot å bli en internasjonal toppfører.  Han sier at Ole Bjørn allerede i 2014 var raskest i Norge, og siden da har han tatt flere steg etter to sesonger i utlandet. Teamets største utfordring nå er å skaffe nok ressurser til en fullverdig satsning i en større serie i Europa, og man er hele tiden på jakt etter potensielle samarbeidspartnere som kan bidra til og profilere seg gjennom Ole Bjørns bragder på racerbanen.
 
Team Plassen ønsker i tillegg Norvald Haaland god bedring og håper han er tilbake på sykkelen så fort som mulig. Veteran og tidligere mester Norvald Haaland var nemlig blant helgens uheldigste. En krasj under kvalen som skyldtes tekniske problemer forårsaket et vanlig brudd, et komplisert brudd og skade på et leddbånd i høyre skulder. Haaland må opereres i venstre hånd i kjølvannet av krasjen.

Team Flathaug Racing er også svært fornøyd med sesongdebuten. Dette blir Hennings første hele sesong i Superbike etter overgangen fra Superstock 600. Han kvalet inn til tredje startspor, kun 1,1 sekund bak gjeldende banerekord. Det glatte underlaget som førte til at tre førere krasjet lørdag og at racet måtte rødflagges, holdt også på å kaste Henning av sykkelen på grunn av bakhjulspinn. Han kjørte litt forsiktig etter omstarten, men var i ferd med å ta igjen nummer to da banen tørket mot slutten av racet. På søndag slet han litt med tempoet og holdt på å bli forbikjørt av Marius Ripel Jensen i siste sving, men sistnevnte bremset litt for sent og endte i grusen.

I Superstock 600 var det Arctic Circle Racings Sam Love som dro av gårde med begge seirene. Lørdag knep Trym Transeth Johansen andreplassen rett foran Stinius Viking Ødegård, som har comeback i år. Søndag ble rekkefølgen mellom disse to omvendt.

Stinius Vikings team forteller at han har slitt med en betennelse i venstre håndledd den siste tiden, men er ved godt mot og satser på at håndleddet blir bra til neste NM-runde på Rudskogen. I søndagens race var han kun ett sekund etter vinneren, og hadde løpets raskeste rundetid begge dager. Han er også svært fornøyd med Yamana R6-en. Det gjenstår nå bare å gjøre noen endringer på motoren og supplere med noen deler. 

Det ble kjørt mange flere klasser enn Superbike og Superstock 600 i helgen, og her kan du finne alle resultatene.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser