Offisielle bilder av nye MV Agusta F4 Corsacorta

For en drøy måned siden ble det avslørt at MV Agusta skulle lage en RR-versjon med «mer enn 200 hestekrefter». Oppdraget er visstnok utført og produsenten går nå offisielt ut med informasjon og bilder av den hete nyheten F4 1000 RR Corsacorta. I tillegg til et herlig, überitaliensk navn får den 201 hestekrefter og fjæringskomponenter fra Öhlins. Toppfarten oppgis til 297,3 km/t, noe som er drøye sju km/t mindre enn på standardversjonen.

Vi har testet F4
Den økte effekten stammer faktisk fra kortere slaglengde og større og lettere ventiler. De 201 hestene nås forøvrig ved 13 400 rpm. Også eksosanlegget har fått seg en oppfriskning og utvekslingen skal være tilpasset for raskere aksellerasjon. Prisen i Italia oppgis til 22 900 euro, noe som egentlig ikke sier så veldig mye, siden vi må plusse på en god del avgiftskroner oppå dette.

I et av våre kommende papirutgaver tester vi F4 R som har en oppgitt toppeffekt på 186 hestekrefter og som fikk mye skryt for kreftene. Den skarpeste konkurrenten (noen som vil gjette hvem det er?) oppgir 193, noe Corsacorta nå skal hamre ned i støvlene.

Får du vann i munnen eller er dette klassisk italiensk overkill i dine øyne?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser