Nytt VM-poeng

Uflaksen som har forfulgt Kai Børre Andersen i road racing-VM har ikke tatt slutt. Under søndagens race i Tsjekkia klarte han med nød og neppe å holde seg på hjulene da førerne foran ham gikk i bakken etter et motorhavari.

Etter en utrolig oppkjøring gikk han i mål som nummer 15 og tok et nytt VM-poeng.
Løpet gikk i en drepende varme. Dette påvirket grepet i dekkene, og mange av de 38 startende i Supersport-racet kom ikke i mål.

– Det er bare ikke til å tro. Alt jeg ønsker meg er en helt vanlig dag uten å bli forfulgt av uhell, slik at jeg kan får kjørt et race der jeg og Suzukien får vist det vi duger til. Nå har vi en sykkel som funker veldig fint, og jeg kjører jevne rundetider med de som er med i kampen om de fremste plassene, sier Kai Børre.

– Men jeg var enda en gang på feil plass da ting skjedde, og jeg klarte bare så vidt å redde meg ut av situasjonen. Jeg kom meg greit ut i starten, men tidlig i løpet fikk føreren som lå to plasser foran meg motorhavari. Han som lå mellom oss hadde ikke en sjanse, og gikk over ende i oljesølet.

Selv måtte jeg ut av banen, men klarte å unngå å krasje. Da jeg kom inn på banen igjen lå jeg som nummer 28. Resten av racet gikk med til å kjøre seg framover i feltet. På den siste runden kjørte jeg meg opp til 15. plass og kunne innkassere ett VM-poeng, som ble Team Hoegee Suzukis uttelling etter denne helgen.

Min teamkompis Barry Veneman gikk nemlig over ende i den oljeflekken som jeg så vidt klarte å redde meg unna.

Australieren Kevin Curtain vant løpet foran landsmannen Broc Parks og Kenan Sofuoglu fra Tyrkia

Neste race i Supersport-VM går på Brands Hatch i Storbritannia 6. august. I likhet med Brno er dette en bane Kai Børre ikke har kjørt tidligere, men som han ser fram til å bli kjent med.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser