Nyhet: Triumph Daytona 660 – tresylindret skjønnhet

Så elegant kan det gjøres: Nye Triumph Daytona 660

Årets første nyhet er signert Triumph. De gjenoppliver et velkjent navn, men i ny tapping: Triumph Daytona 660! Skal du være litt nøktern og kjedelig kan du si at det er en Trident som har fått fullkåpe, men det er egentlig ikke så enkelt. Sykkelen viser tydelige, sportslige intensjoner med klart bedre komponenter på bremse- og fjæringssiden samt en atskillig sprekere motor: 17 prosent mer effekt og ni prosent mer dreiemoment, er hentet frem av Triumphs teknikere. Det betyr A2-vennlige 95 hester ved 11.250 o/min og 69 newtonmeter ved 8.250 o/min. Til sammenligning har den populære roadsteren Trident 81 hester og 64 newtonmeter. Daytona 660 har selvfølgelig tre forskjellige ride modes og kan strupes til A2 med 48 hester. Daytona 660 er ikke ment som en etterfølger til den nå klassiske sportssykkelen Dayton 675, til tross for navnet. Den er en sportslig mellomklassemodell for hovedsaklig unge kjøpere. Triumph tar opp konkurransen med modeller som Yamaha R7, Suzuki GSX 8R, Kawasaki Ninja 650 og Honda CBR 650R.
Den 660 kubikk store motoren er montert i en boksramme av stålprofiler, framme sitter en Big Piston-gaffel fra Showa og bakdemper kommer fra samme produsent. Bak er det kun forspenning som er justerbar, men vi kan håpe at Triumph har funnet en god balanse mellom komfort og fasthet, uten å bli svampete eller vaklende når det begynner å gå fort. Triumph nevner bane som et tiltenkt bruksområde, noe som taler for et rimelig stramt fjæringsoppsett. Bremseskivene måler 310 millimeter og har radialmonterte, firestemplede kalipere. Michelins anerkjente Road 6 i 120/180 dimensjon sikrer at kjøreglede og sikkerhet er garantert.
På elektronikksiden finner vi en kombinert TFT/LCD-skjerm hvor du, via MyRide-appen, får tilgang til navigasjon og musikk-/telefonlister via smarttelefon og bluetooth. En dobbeltvirkende quickshifter for sportslig, clutchløs giring kan bestilles til en rimelig pris. Fulltanket vekt på 201 kilo og en setehøyde på lave 810 millimeter indikerer lekne kjøreegenskaper og enkel hverdagskjøring. Daytona 660 er en vakker sykkel med komfortable dimensjoner og Bike ser frem til en prøvetur om ikke lenge! Inntil da kan du som vanlig kose deg med noen gode bilder i det klikkbare galleriet under! Skjønnheten koster hyggelige 139.900,-

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser