Nye Yamaha MT-09 Tracer

Som Stig-Roar allerede har skrevet, fortsetter Yamaha å utvide MT-familien – nå med en sporttourer med adventure-fasong. Den er basert på MT-09 og er døpt Tracer (i USA kalles den FJ-09, som vi har lekket tidligere). Den største forskjellen er selvfølgelig ergonomien og designen – Tracer er utstyrt med kåpe og har en oppreist førerposisjon.

Motoren er så godt som helt uendret fra MT-09 til Tracer, sett bort fra innsprøytningen.  Yamaha uttaler at de har oppdatert kjørenivåene for en mykere gassrespons. MT-09 har fått kritikk siden lanseringen for å være rykkete.

Kåpene øker selvsagt vekten, og Tracer lander på 210 kilo kjøreklar – nesten 20 kilo mer enn MT-09. På scenen i Italia ble den trillet frem med vesker, som er ett av mange tilbehør å velge mellom, og det ble lagt vekt på langdistanseegenskapene. Tanken rommer fire liter mer enn  hos MT-09, totalt 18 liter. Doble lykter lyser opp veien, både fjern- og nærlys er av LED-typen. Midtstøtte, traction control og ABS er standard.

Flere komponenter er justerbare for å skape en mer komfortabel kjøreopplevelse. Styret kan stilles både nærmere og lenger fra føreren. Salhøyden er justerbar mellom 845/860 millimeter. Vindskjermen kan justeres i tre trinn med 15 millimeter mellom hver.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser