Nye VM-poeng til ”Gekko” i Japan

I helgen deltok Sondre ”Gekko” Haga i VM i Japan. Han havnet på en litt skuffende 20. plass på lørdagen, men på en brukbar 13. plass på søndagen – som beste nordmann foran Håkon Pedersen på 14. plass.

– Det var en nokså dårlig førsterunde, men en sinnsykt bra andrerunde. Så det var litt kjipt sånn sett, om jeg hadde kjørt to like andrerunder, hadde jeg vunnet. Men det er også litt deilig å vite at jeg kan klare det, forteller ”Gekko” Haga i dagens pressemelding.

Helgen før, under Norgescupen, kjørte unggutten med omgangssyke på fredag. Dette kunne blitt problematisk for den lange flyturen til Japan mandagen etter. Likevel har ikke dette stoppet ham.
– Det gikk overraskende bra, synes jeg, jeg ble litt halvforkjølet på flyet til Japan, men utenom det har det vært veldig bra. Jeg prøvde å sove så mye jeg kunne på flyet, som gikk sånn halvveis greit. Så brukte jeg to dager på å hvile, så det gikk fint, egentlig, fortsetter han.

Uvant terreng
Lørdagen var det meldt regn, noe som kan være utfordrende for trialutøvere.
– Det var sinnsykt glatt og masse jordbakker, noe vi ikke har mye av hjemme i Norge, egentlig. På søndagen var det samme løype, men det tørket opp, så da ble det bedre. I tillegg skjønte jeg det litt mer kjøreteknisk på søndagen, sier ”Gekko” Haga.

Dessverre for ”Gekko” ble ikke kjøringen helt optimal, og unggutten fikk tre prikker på andrerunden på søndag, som var den tredje beste runden.
– Jeg fikk tre femmere for ”non stop”, som var feil. Det er kjipe femmere å få når man egentlig kjørte feilfritt, men så fikk du fem fordi dommerne mente du stoppet når du egentlig ikke stoppet, sier Sondre.

Uten reisefølge
Unggutten er godt fornøyd med resultatene og turen – selv uten far og trener Martin Haga med på reisen. 
– Det gikk helt fint, jeg dro uten på et par løp i fjor også, så det var ikke noe annerledes nå. Turen sammen med minder Sander Meling har vært veldig bra, det var litt synd med kjøringen til tider, men det har vært utrolig lærerikt og en utrolig kjekk tur både med alle de andre norske og resten som deltok, avslutter ”Gekko” Haga.

Bildene er levert av teamet.

 
 
 
 
 
 
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser