Nye topplasseringer av Stinius

Samtidig (også uoffisielt) ligger Stinius på tredje plass sammenlagt i Scandinavian Open, da helgens løp teller som de to første rundene i dette mesterskapet.

Pappa Terje Ødegård er veldig imponert over sønnen.
– Banen i Falkenberg er rask og krevende, og Stinius har aldri kjørt der før. Dessuten var den ypperste nordiske eliten på plass i helgen – både svensker, dansker og finner i tillegg til de norske førerne. Stinius selv synes den krevende banen var et morsomt bekjentskap.

Perfekt start
På lørdagens løp fikk Stinius en perfekt start og kom ut som nummer to fra 10. startposisjon. Han fightet lenge med Joakim Gulliksen, som til slutt vant racet foran danske Emil Meyer Petersen.
på søndagens finaleløp var også starten mer enn godkjent, og Stinius var tredjemann i første sving fra 7. startposisjon. Han lå lenge på høyde med Emil Meyer Petersen og Joakim Gulliksen, som i dag tok henholdsvis første og andreplass. Men etter rundt ti runder ble det varvinger, og Stinius måtte delvis slippe taket i de to beste. Han var imidlertid bare 11 sekunder etter i mål.

Både Stinius og pappa berømmer mekaniker Per Morten «Pedro» Pedersen for topp innsats. Den svært erfarne motorsykkelmekanikeren fikk løpssykkelen til å fungere optimalt i helgen.

Horne uheldig
Den andre norske 13-åringen i klassen, Torgeir Horne, endte som 5. mann i går, men var uheldig og krasjet i dag, etter nok en gang å ha kjørt overbevisende.

Nå leder Emil Meyer Petersen SM sammenlagt med 12 poeng foran Stinius. Petersen og Gulliksen ligger likt i Scandinavian Open etter hver sin seier.