Nye Ducati Monster 1200 R

Allerede de første bildene i presentasjonen gir svar på mine spørsmål. Nye Monster 1200 R er en helt ny sykkel, ikke bare en sykkel med en R som tillegg bak modellnavnet. Den helt nye sykkelen retter seg mer inn mot racing enn sport eller Streetfighter-segmentet.

Med 50 graders nedleggsvinkel, tightere og smalere konstruksjon, samt høyere fjæring og kraftigere motor, kjøper jeg absolutt dette. Den kan og skal kjøres på banen! 

Prøvekjøringen er lagt til den private banen Ascari utenfor byen Ronda sør i Spania. Seksten motorsykler står oppstilt og venter på å bli tatt hånd om av oss journalister denne dagen og leve opp til forventningene.

Med 160 hestekrefter istedenfor 140, et slanket chassis, lavere vekt og smidde felger som deles med Panigale S og R, er forventningene temmelig høye.

Det prøvekjøringen resulterte i  får dere selvfølgelig lese mer om i Bike #1, men jeg kan allerede si at det ikke var noen skuffelse å spore i depotet da kvelden kom. Motorsykkelen levde opp til forventningene, den føltes velbalansert og aggressiv nok til å gjøre tilværelsen lys for de kommende eierne.

Et monster som til tross for sitt aggressive utseende og bokstaven R i modellnavnet gir en opplevelse som inspirerer til mange timer bak styret.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser