Ny sjanse for Berthelsen og «Bølla»

Den 5. runden i IDM kjøres på banen i Salzburgring som ligger i Østerrike, noen mil syd for München.

Carl Berthelsen (32) overrasket mange da han tok en 9.plass i den første runden i mesterskapet 30.april i år. Dermed ble han beste privatfører og kun slått av de store teamene.

Målsetningen for teamet i 2007 er å plassere seg blant de 10-15 beste. Det har vært noen uhell i et par av løpene som de derfor ikke har sanket poeng i. Av den grunn ligger teamet nå på en foreløpig 14.plass totalt. Teamet leder for øvrig Superbikeklassen i Norgesmesterskapet etter en seier og en andre plass.

Angrepsposisjon
En annen sulten nordmann i IDM er Kai Børre Andersen. Det var på forhånd ventet at Andersen ville være med helt i teten, noen han også har vært. Marginene har likevel ikke vært helt med «Bølla» fra Bekkestua, noe som har resultert i en 5. plass sammenlagt. Det er en plassering Andersen selv ikke er fornøyd med. Dermed kan vi vente oss nok en helg med Andersen i angrepsposisjon. Og det til tross for smellen han fikk i forrige race, da han feide av banen i rundt 200 km/t.

Det er førere fra over 20 nasjoner med i de forskjellige klassene i IDM. Nivået er veldig høyt og det er kun VM som holder høyere nivå enn dette mesterskapet. Flere førere har også erfaring fra VM, blant dem en tidligere verdensmester.

Banen i Salzburg er en av de raskeste banene som det blir kjørt løp på, med en snitthastighet på utrolige 190km/t og en toppfart på over 300km/t.