Ny seier til Mathias Martinsen

På morgenen ble det kjørt kvalifisering (prolog), og samtlige utøverene satset det de hadde for å sikre seg en god startposisjon. Mathias vant prologen med god margin.

Starten gikk med 30 sekunders intervall mellom utøverene, og da gjaldt det å følge godt med fra teamets side slik at det kunne sekunderes underveis. Førerne konkurrerte i å være raskest på tre runder.

Mathias kom godt igang, og satte bestetid  4 minutter og 8 sekunder foran nummer to, Joar Resaland Wiik. Svenske Patrick Sjøberg lå på tredjeplass etter første runde.

Mathias måtte inn i depoet etter første runde og bytte clutch. Dette tok cirka 7 minutter, og da hadde Joar Resaland Wiik overtatt ledelsen. Men Mathias bega seg ut på en ny runde og tok opp jakten med friskt mot. Allerede etter 20 minutter var han oppe i ledelsen, og denne holdt han helt inn til mål. Resaland Wiik fikk litt trøbbel underveis slik at svenske Patrick Sjøgren tok over andreplassen og skjøv førstnevnte ned på en bronseplass.

Det var mange  svenske førere som stilte til start. Samtlige var storfornøyd med løypene og vil kjøre neste år også. Men de var neppe helt fornøyd med å bli frakjørt av en 15 åring.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser