Ny sammenlagtseier til Sondre Haga

Forrige helg vant nemlig 16-åringen fra Riska Motorsykkelklubb SørCup sammenlagt. Han ville ikke være noe dårligere denne helgen, og etter lørdagens seier i seniorklassen har han vunnet fire av fem konkurranser i Rogalandsrundene. Siden en av rundene kan strykes, står han med fire seire av fire mulige. Dette gav en overlegen sammenlagtseier.

– Jeg er godt fornøyd med kjøringen. Jeg gjorde veldig få feil i to av rundene, og det var med på å sikre seieren, uttaler 16-åringen.

«Gekko» Haga kjørte prikkfritt på den første runden, og fikk kun to prikker på den siste. Likevel var han ikke fornøyd med andrerunden.

– Jeg fikk ti prikker på andrerunden, og det er jeg ikke fornøyd med. Jeg gjør en grov feil som gjør at jeg får fem prikker på en helt unødvendig plass, fortsetter han.

Enklere løyper enn vanlig
Rogalandsrunde nummer fem ble arrangert på Vaulali trialklubbs anlegg i Strand kommune.Førerne kjørte tre runder à sju seksjoner. Det var stort sett overskyet vær, men noen kraftige regnbyger gjorde forholdene vanskeligere.

– Løypene var bra, og det var mye utforkjøring. Da regnet kom, ble det glattere forhold. Likevel var vanskelighetsgraden i løypene lavere enn vanlig, fordi det ikke kjøres eliteklasse i Rogalandsrundene, sier Haga.

Satser på en real sesongavslutning
Neste helg kjøres sesongens siste konkurranse. Da skal Haga kjøre lag-NM på lørdag. På søndag arrangeres sjette og siste runde i NorgesCup. Der konkurrerer han individuelt i eliteklassen. Begge konkurransene arrangeres av Trøgstad trialklubb.

– I lag-NM er målet å havne på pallen, mens jeg i eliteklassen på søndagen går for en topp-fem-plassering, avslutter han.

Sammenlagtresultater Rogalandsrundene:
Seniorklasse herrer: 1. plass: Sondre G. Haga (Riska Motorsykkelklubb), 2.plass: Kjartan Mikkelsen (Riska Motorsykkelklubb), 3. plass: Kristoffer Mæland (Vaulali trialklubb)

Kvinneklassen: 1. plass: Huldeborg Barkved (Vaulali trialklubb), 2. plass: Seline Meling (Riska Motorsykkelklubb), 3. plass: Hanne G. Haga (Riska Motorsykkelklubb)
 
 Foto: Martin Haga

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser