Ny rekord for wheelie på is

Nyheten er enn så lenge basert på sparsommelige opplysninger, men slik det ser ut nå, kan svenske Robert Gulls fartsrekord for bakhjulskjøring på is være slått.

I går ble det foretatt en rekke rekordforsøk på Lake Koshkonong i Wisconsin i USA, blant annet stilte hjemmefavoritt Cecil “Bubba” Myers opp med en Kawasaki Ninja H2 skodd med piggdekk.

Rekorden skal imidlertid etter hva ryktene forteller ha gått til Jason Farrell, som også hører hjemme i Wisconsin. Motorsykkelen som kunne skilte med piggdekk og bakhjulskjøring i 216,94 km/t var en Kawasaki ZX-10R av fjerde generasjon.

Robert Gull står fortsatt som innehaver av rekorden, og han vil fortsatt formelt sett ha den til Jason Farrells fart er bekreftet. Skulle målingen bli godkjent, vil Gull begi seg ut på et nytt rekordforsøk.

– Det blir ikke i år med tanke på vinteren vi har hatt, pluss at vi stiller litt uforberedt. Godkjennes tiden hans, gjør vi et nytt forsøk neste vinter.

Robert Gull mener at marginene er relativt små mellom hans 206,09 km/t og Farrells 216,94 km/t. Ifølge Gull kan det være like greit å vente til neste sesong for å se om det blir noen flere rekorder før teamet hans gir seg i kast med et nytt forsøk.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser