Ny MV Agusta F4 på gang

Vil en vite noe om MV, bør en sørge for å være på plass der det skjer. Og selvfølgelig var Bike på plass i slutten av forrige uke for pressevisning av Brutale og Dragster i RR-utførsel. I tillegg til de to oppdateringene fortalte MV om en vesentlig oppgradert F4 i begrenset homologeringsutgave på 250 eksemplarer. Og dessuten med en attraktiv pris for en eksklusiv italiener, cirka 40 000 euro.

Ifølge spesifikasjonene har nye F4 åtte prosent lavere vekt og fem prosent høyere effekt – 175 kilo og 210 hestekrefter.  Den lavere vekten er oppnådd ved hjelp av en innvendig lettere motor (lettere veiv, titanråder, lettere drev og ditto stempler), som også gir raskere gassrespons og et mer lettsvingt chassis takket være redusert gyroeffekt. Karbonfiberkåper, Li-Ionbatteri og smidde felger reduserer vekten ytterligere.

Effektøkningen er oppnådd takket være et høyere maks turtall, samt større injectors (mer drivstoff) og en helt nyutviklet topp. Og siden dette er en homologeringsmodell, finnes det selvfølgelig et racingkit som blant annet inneholder et helsystem av titan (nei, neppe 95 dB).

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser