Ny Lorenzo-seier på LeMans

Regnet holdt seg unna på Le Mans i går, og dermed lå alt til rette for et spennende MotoGP-race.  Frankrikes GP ble kjørt etter testing i kjølvannet av forrige runde på Jerez, og mange førere ankom Frankrike med både ny selvtillit og nytt utstyr.

Repsol Hondas Dani Pedrosa var også tilbake i går, etter å ha gått glipp av tre runder på grunn av armpump-operasjonen. Det var uklart om han også kom til å kjøre på Jerez, men teamet fant det best å vente til Le Mans. Det ble dessverre ikke bedre enn 16. plass etter at han kom seg opp på sykkelen igjen etter en velt.

Lorenzo fremsto som et sterkt kort hele helgen, som i Jerez. Han fikk en lynkjapp start i racet og kom seg raskt av gårde og forbi Andrea Dovizioso på sistnevntes Ducati, og etter dette lå fokus på å kjøre sitt eget race. En av Lorenzos sterkeste sider er å ligge i ledelsen og holde konstante rundetider selv om han ikke kjemper med andre førere. Som i Jerez var Lorenzo nærmest suveren.

Etter dette har spanjolen fått enda bedre odds i årets MotoGP. Nå setter sirkuset kursen mot Mugello, en av Lorenzos favorittbaner. Hvis formen holder seg, kan han bli vanskelig å slå også her.

Marc Marquez kom ikke så bra ut og falt ned til en sjetteplass, men han hentet seg inn etter hvert og tok igjen Andrea Iannone and Bradley Smith. Så oppsto det en heftig kamp mellom Marquez og Iannone. Duoen byttet på å lede nesten ved hver sving, og tilskuerne fikk assosiasjoner til begges Moto2-opptredener.  Det står spesielt stor respekt av Iannones prestasjoner siden han fikk venstre skulder ut av ledd for mindre enn en uke siden under en privat Ducati-test ved Mugello. Marquez gikk til slutt seirende ut av duellen, mens Iannone’s rundetider sank betraktelig under de tre siste rundene, garantert på grunn av at smertene satte inn for fullt.

Andrea Dovizioso and Valentino Rossi hadde en rask fight om andreplassen på pallen, der Yamaha-føreren trakk det lengste strået. På Jerez endte Dovizioso utenom pallen for første gang i år, så tredjeplassen ved Le Mans var viktig for Ducati-føreren, som også er tredjemann i  sammendraget.

Det virket som Rossi kunne hente inn teammakkeren, men avstanden ble aldri mindre enn ett og et halvt sekund. Helgen startet ikke så bra for italieneren, siden han og Movistar Yamaha-teamet strevde en del med oppsettet. Men de gamblet med hell med oppsettet foran finalen, og nok en gang økte The Doctor mesterskapsledelsen, nå med  15 poeng til teammakker Lorenzo.

Som vanlig kan du gå inn på www.motogp.com og lese mer om toppførerne og se fine bilder av både det ene og det andre.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser