Ny europarekord for Ronny Aasen!

Aasen har dermed festet grepet i Super Twin-klassen også i år. Etter andreplassen i den første EM-runde i England, feide han motstanderne til side også i Finland. Men Aasen nøyde seg ikke bare med å vinne løpet, han satte også ny europeisk hastighetsrekord.
– Sykkelen går utrolig sterkt i år. Med det nye tenningssystemet kan vi nesten bare pøse på med drivstoff og ta ut hvor mye effekt som helst, forteller rekordinnehaveren til Norges Motorsportforbunds nettutgave.

I Finland ble det ny offisiell europeisk hastighetsrekord med 357 km/t, men Aasen satte også enkelte drag som gikk enda fortere. Framhjulet på sykkelen spratt trolig over den ene fartscellen ved målet og noteringen ble 384 km/t, som ved normal passering burde ha vært rundt 364 km/t. Til sammenligning kjører motstanderne 40-50 km/t langsommere.
– Det går utrolig bra i år og får vi bare en bane som tåler mer lading, skal vi nok også få mer fart i starten. Nå går sykkelen og småspinner med forhjulet godt i opp i luften de første 200 meterne. Drag Challenge (EM) på Gardermoen Raceway i begynnelsen av august bør kunne by på det festet vi trenger for å kjøre maks, sier den rolige europamesteren som har mer enn 1.000 hestekrefter på bakhjulet i sin selvbygde sykkel.

Den norske EM-runden kjøres på Gardermoen den 4.-6. august, kanskje ryker da også tidsrekorden på 6.57 sekunder.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser