Ny dominans på Losail

Chaz Davies knuste konkurrentene fra start til mål, selv etter at racet ble startet på nytt. Tom Sykes klarte andreplassen i sammendraget etter at Jonathan Rea lot ham passere seg i siste sving. Denne gesten har imidlertid skapt en del diskusjon på sosiale medier i etterkant av racet.

Det var Rea og Davies som tok starten. Davies la seg i teten først, men Rea tok raskt over. I første sving i andre runde fikk Rea trøbbel og måtte en tur ut av banen, og dermed stakk Davies av. Årets verdensmester begynte imidlertid opphentingen fra en 13. plass. Tom Sykes satte alle kluter til for å hente inn Sylvain Guintoli, som hadde avansert til andreplassen da Rea kjørte ut.

Det ble enda mer drama idet hjemmefører Saeed Al Sulaitis Kawasaki tok fyr fra en 15. plass. Racet ble rødflagget og oljesølet renset opp. Man startet på nytt etter et kvarter, og det skulle nå kjøres ti runder. Denne gangen var det Davies og Sykes som dro fra, mens Rea måtte hente seg inn etter en dårlig start.

Davies var det ikke noe å gjøre med, men de to Kawasaki-førerne ble liggende og kjempe hardt om andreplassen med flere forbikjøringer. I siste runde ledet egentlig Rea betryggende på Sykes, men førstnevnte viste da den ovenfor omtalte lagånden og lot Sykes passere og sikre seg andreplassen i sammendraget.

Nå er det pause i World Superbike til februar 2017, men det legges stadig vekk ut ny informasjon på www.worldsbk.com, og her finner du også alt om denne finalehelgen.
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser