Norton på vei tilbake

De økonomiske rettighetene til det legendariske britiske mc-merket Norton har etter femten år kommet tilbake til Storbritania.
Det er den britiske forretningsmannen Stuart Garner som har kjøpt rettighetene til varemerkene Norton, Manx, Atlas, Commando og Dominator. (Intervju med ham i Bike 2.09.)

Norton Racing Ltd har det siste året vært sysselsatt med utviklingen av en ny racer med wankelmotor, og parallellt med den kommer også en modell for serieproduksjon. En gatemodell. Ja, du leste rett!

Ingen prislapp
Modellbetegnelsen er intakt: NRV 588. Ifølge nettsidene deres kommer serieproduksjonen av gateversjonen til å starte i begynnelsen av 2009 og en første serie med 200 eksemplarer rulles ut av fabrikken som ligger ved Donington Park til sommaren. Noen prislapp på disse har vi derimot ikke sett snurten av.

I mai stiller Norton opp i Isle of Man TT for første gang siden 1994 og de gjør det med 20-årige Michael Dunlop, avdøde Joey Dunlops sønn, i salen.

Nortons claim to fame i racingsammenheng i moderne tid er fremfor alt Steve Hislops seier på Isle of Man i 1992. De vant også et antall nasjonale mesterskap på begynnelsen av 90-tallet med den sinte, svarte John Player Special-sponsede wankelraceren: «Handbuilt with pride in Britain»

Teknisk info
Norton NRV 588
2-sylindret wankelmotor
588 cc
170 hk /11 500 rpm
130 kg (tørrvekt)
Innsprøytning, variabelt innsug
Fly-by-wire
Gaffel og støtdempere fra Öhlins
Radiellt monterte bremsekalipere fra AP Racing systems
Dymag 16,5-tommers felger

Hva synes du om at Norton er tilbake igjen?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser