Norton Motorcycles gjenoppstår …. igjen

Norton står opp fra de døde – igjen. Denne gang med indiske TVS som økonomisk ryggrad

Norton gjenoppstår. Jada, vi har hørt det før, men denne gangen ser det ut til at finanser og forretningsmessig ryddighet bakker opp prosjektet. Norton Motorcycles, som eies av indiske TVS Motor Company, hår åpnet nye og topp moderne fasiliteter i Solihull – en forstad til Birmingham. I tillegg til produksjon huser senteret globalt design, R&D, besøkssenter, serviceverksteder og kontorer. Fra øverste TVS-hold sies det det nye Norton hovedkvarteret er et stort steg frem for Norton og hensikten er å skape en bærekraftig og langsiktig fremtid for merket. Det sies også at man sikter på å gjøre merket til den globale maktfaktoren det engang var(???).
Reklamespråk er svært ofte GPP, men det hender at det dukker opp et gullkorn – for eksempel da Nortons CEO slo fast at Norton Motorcycles er selve legemliggjørelsen av det engelske merket. Den som kan sin MC-historie tenker da på utdaterte lokaler, antikvert produksjonsmaskineri, mangel på framsyn og markedsanalyse og en ekstremt turbulent økonomisk historie – men det var vel kanskje ikke det han tenkte på. Uansett – med TVS i ryggen er det en viss sjanse for at det engelske Lasarus-merket kan ha en mulighet til å overleve – spesielt ettersom forrige eier, Stuart Garner, definitivt er avslørt som det han var: Kjeltring.
Målsettingen for nåværende Norton-versjon er en produksjon av 8000 sykler i året – med vyer om å ekspandere til storskala. Vi sier som alltid: Tiden vil vise …

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser