Norton konkurs – igjen

Det har vært mye frem og tilbake de siste årene, men nå virker den siste spikeren å være slått i den berømte kista. Norton begynte å produsere motorsykler allerede rundt århundreskiftet og har vært kjent for produksjon av raske sykler og som ett av de store navnene innen bristisk motorsykkelindustri.

De vant den prestisjefylte konkurransen The Isle of Man Senior TT ti ganger i løpet av mellomkrigsårene, og senere hvert år fra 1947 til 1954. Fra 1937 til 1945 var nesten hver fjerde britiske militærmotorsykkel fra Norton.

På slutten av 60-tallet ble konkurransen fra Japan hardere og hele den britiske motorsykkelindustrien gikk dårligere og dårligere. I 1969 kom Norton Commando som med sin sterke motor kunne konkurrere med datidens japanske supersportsykler.

Den siste tiden har ikke Norton så stort vesen av seg, men merket ble gjenopplivet på slutten av 80-tallet og klarte seg bra i Isle om Man Senior TT, som ble vunnet i 1992. Delvis på grunn av den høye prisen solgte de ikke særlig mange sykler på 90-tallet og produksjonen ble nedlagt. I 2000 begynte Dreer i Oregon USA å serieprodusere Norton, og det gjorde de frem til i april 2006. Nå er det slutt igjen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser