Norge på sjette- og fjerdeplass i lag-VM

Sondre “Gekko” Haga, Ib Vegard Andersen og Håkon Pedersen hadde som mål å forbedre fjorårets resultat, men måtte nøye seg med å tangere plasseringen. De kom på en sjetteplass, men mye nærmere Italias femteplass enn i fjor.

– Det var mye stang ut. Endte opp med dårlig tid og måtte kjøre rett fra seksjon til seksjon. Lagkonkurranser er jo veldig kjekt, men i dag fikk vi ikke muligheten til å kjøre så mye sammen som vi skulle ønske, forteller Sondre Haga i pressemeldingen.

I lagkonkurranser kjører alle samme seksjon, men man stryker det dårligste resultatet i hver av seksjonene.

I helgen kjørte Norge i toppklassen. De konkurrerte direkte mot Spania, som har vunnet hvert år helt siden 2004. Selv om sjetteplassen ikke er det de egentlig håpet på, er Haga fornøyd med innsatsen. – Vi er flinke på å gire hverandre opp, og vi har egentlig reddet hverandre hele dagen. Vi kom også veldig nær Italia til slutt.

Norge fikk til sammen 190 prikker, 12 flere prikker enn Italia.

Damelaget besto av Hanne G. Haga, Ingveig Håkonsen og Erika Melchior. To av utøverne fra bronselaget fra i fjor var byttet ut. Jentene kom på en sterk fjerdeplass etter hard innsats fra hele laget.

For Sondre Haga er neste løp på kalenderen lag-NM i Gjerstad neste helg. Her kjører han for Riska Motorsykkelklubb, sammen med Mads Nilsen og Kjartan Mikkelsen, og uttaler at dette er mest for moro. – I lag-NM teller de tre beste resultatene i hver seksjon, og vi er bare tre stykk. Da blir det vanskelig å konkurrere med dem som stiller med fire utøvere. Men å kjøre som lag er fortsatt veldig kjekt.

Her skal også søster Hanne G. Haga kjøre. Hun representerer Riska Motorsykkelklubb sammen med Seline Meling og Rakel Nilsen. Alle tre er sterkt motiverte for å beholde tittelen som regjerende norgesmestere.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser