Nordmann på nye eventyr

Gruppen på 21 dristige deltakere gjør nå de siste forberedelsene for turen, som arrangeres av Helges firma Globeriders. De starter fra Beijing i Kina den 9. mai, og skal kjøre gjennom den nordlige delen av Kina og videre til Mongolia, Sibir, Russland, Ukraina og Polen, før de dukker opp på BMW Biker Meeting i Garmisch den 7. juli.

Turen er en del av Globeriders turprogram for 2006. Helges mål med turen er både å vise deltakerne nye deler av verden, og å la dem oppleve disse landene på en mer ekte måte enn det du gjør som vanlig turist.

– Alt for mange som drar på lange turer med motorsykkel kjører bare raskt gjennom forskjellige land, uten å se nærmere på attraksjonene eller treffe lokalbefolkningen. Globeriders legger opp turene slik at vi oppholder oss noen dager på hvert sted. Dermed får vi utforsket området ordentlig og opplever kulturen tett på. Noen ganger parkerer vi motorsyklene i opptil tre dager for å ha tid nok til opplevelsene, sier Helge i en pressemelding.

Det heter videre i pressemeldingen vi har fått inn: «En annen viktig forskjell mellom turene som Globeriders arrangerer og andre lignende turer, er overnattingsmulighetene. De fleste hotellene holder svært høy standard, noe som deltakerne utvilsomt setter pris på når de skal være hjemmefra i 65 døgn.»

«Alle må stille med egen motorsykkel på denne krevende turen. Nesten alle har valgt en modell i BMW Motorrads GS-serie for turen på 16 000 kilometer. Helge skal kjøre en splitter ny 2006 R 1200 GS Adventure.»

Pedersen har kvalifikasjonene i orden når det gjelder å lede langdistanseturer. Han reiste verden rundt på motorsykkel i 10 år. Han har krysset Sahara-ørkenen, og var den første som tok seg frem gjennom Darien Gap med motorsykkel. Mange unngår dette store ubebodde området (160 km x 50 km) med sumper og skog som ligger mellom Panama og Columbia, og velger i stedet å transportere motorsykkelen med fly fra Mellom-Amerika til Sør-Amerika.

Entusiaster som vil holde seg orientert om hvordan det går med Globeriders på turen fra Kina, kan gå inn på nettsiden www.bmw-motorrad.com/enduroworld, der det vil bli lagt ut rapporter og bilder fra turen.

Årets tur er en oppfølger til Silk Road Adventure 2005, som ble en stor suksess. Helge planlegger allerede både Silk Road og Afrika Adventure i 2007. Kanskje vil rapportene fra årets tur friste deg til å bli med i 2007? Du finner mer informasjon om Helges firma og hvilke turer de arrangerer på nettsiden www.globeriders.com. Der vil du også finne en dagbok som oppdateres annenhver dag både av arrangøren og deltakerne. De vil legge ut bilder og fortelle om egne opplevelser.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser