Nordens vakreste enduroløype?

Ambisjonene er høye, og det loves et publikumsvennlig arrangement når Sørlandets første enduroløp skal gjennomføres 15. august. Arrangøren Mau Pluggen/Kristiansand Enduro er opprinnelig en trialklubb som ble stiftet i 1964, og har siden 1989 holdt til på Kjerrane i Kristiansand. Klubben var nedlagt en stund, men er nå gjenopptatt og driver i hovedsak med Enduro. De lover å ha norgeseliten på plass senere i sommer.

Ettersom klubben nå i hovedsak driver med Enduro, vil de endre navnet på klubben til Kristiansand Enduro høsten 2015. 
Tiurleiken skal kjøres på Flateland i Froland kommune. 

Samme helgen som enduroløpet Tiurleiken finner sted, avholdes motorsykkeltreffet Tiurtreffet 2015. Etter mange års pause gjenopptar Arendal MC-klubb dette treffet. 

Treffet er fra fredag 14. til søndag 16. august, og finner sted på Flateland camping i idylliske omgivelser rett ved Tovdalselva. Ved hjelp av en taudrevet ferge eller kano kan man ta seg enkelt over elven for å heie frem utøverne som deltar i enduroløpet. I dette området rett ved elven blir det laget et  ekstremspor der de tøffeste utøverne får noe ekstra å bryne seg på foran publikum. Kommer utøveren seg raskt gjennom denne delen, vil han eller hun kjøre en kortere runde. Dersom det ikke går etter planen, vil deltakeren tape tid. Her er det altså gode muligheter for god underholdning.

Mer informasjon finnes på kristiansandenduro.com

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser