Nok en Rossi-triumf i Argentina!

Idet starten gikk skinte solen, og banetemperaturen var 37 grader. I siste liten valgte Marquez og Cal Crutchlow å bytte til hardere bakdekk. Valentino Rossi og Jorge Lorenzo gikk for et ekstra hardt ditto, og det viste seg å være et sjakktrekk på Termas de Rio Hondo i går kveld norsk tid.

Aleix Espargaro ledet inn i første sving, med det tok ikke lang tid før Marc Marquez overtok og opparbeidet seg en ledelse på 0,8 sekunder etter første runde. På det meste var ledelsen på hele fire sekunder, men Rossi tok seg gradvis opp fra 8. plass i starten og tok opp jakten. Da det gjensto 15 runder, lå «The Doctor» oppe som andremann. Marquez’ bakdekk begynte å ta slutt, og dermed lå det an til at Rossi kunne ta ham igjen – Rossi-fansen havnet selvsagt nærmest i ekstase da de skjønte hva som var på gang.

Som en jeger som nærmer seg byttet dro Rossi innpå, og han hentet inn Marquez da det gjensto to runder. Sistnevnte ville imidlertid ikke gi seg uten kamp, førerne var borti hverandre et par ganger før Marquez traff Rossi bakfra og krasjet. Han viste tydelig sin frustrasjon fra grusen, men dommen ble «racing incident» og ingen konsekvenser for Rossi.

Italieneren passerte målflagget med fem sekunders ledelse, og han fortalte i etterkant at nøkkelen til suksessen var ikke å fokusere på Marquez’ dekkvalg, kun sitt eget. Han innrømmet at det var synd at den argeste konkurrenten krasjet slik at det ikke kunne blitt en skikkelig fight helt til slutten.

Marquez kom uskadd fra krasjen, og uttalte at han så på dekkvalget som den eneste måten han kunne hamle opp med Rossi denne gangen. Han var selvfølgelig bitter over at den store fighten uteble de siste to rundene. Han betegner imidlertid Rossi som sin helt, og at han alltid lærer noe nytt av de intenste oppgjørene med «The Doctor».

Andrea Dovizioso endte på andreplassen, og ligger nå seks poeng bak Rossi i sammendraget. Dovizioso uttalte etter racet at teamet hadde jobbet med et oppsett som både ivaretok fart og dekk, og han var godt fornøyd med utfallet.

Cal Crutchlow ventet til siste sving før han tok seg forbi Andrea Iannone og knep den siste pallplassen. I etterkant avslørte han at Honda hadde lagt en plan som innebar at briten skulle forsøke å holde igjen resten av feltet tidlig i racet, for så å komme sterkere tilbake mot slutten.
Rossis teammakker Jorge Lorenzo klarte ikke å hamle opp med teten, og endte opp med å ligge alene på en 5. plass. Han var skuffet over resultatet; målet var pallen, og misfornøyd med dekkvalget.

Som tidligere skrevet ligger nå Rossi seks poeng foran Dovizioso i årets MotoGP. Fjorårsmester Marquez er nede på femteplass, tretti poeng bak Rossi.

Selvfølgelig altfor tidlig å foregripe begivenhetenes gang, men tror du Rossi har sjansen til å gå helt til topps i år? Eller vil Marquez komme råsterkt tilbake og ta nok en sammenlagtseier? Eller blir det ingen av dem? Hva tror du?

Uansett finner du alt av resultater, uttalelser, terminliste og ferske bilder av både førere og paraplydamer på www.motogp.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser