NMCF forhandlerautorisasjon

Styret i Norsk MC Forhandlerforening har helt fra etableringen 14. april 2016 hatt et ønske om å få på plass en bransjeautorisasjon som skal gi motorsykkelkundene en forutsigbar og trygg handel, der forhandleren tar sitt ansvar og oppfyller sine forpliktelser overfor kunden. Styret uttaler i sin pressemelding at de er stolte av at NMCFs medlemmer enstemmig vedtok å implementere en slik bransjeautorisasjon på årsmøtet 11. mars.

– Det er historisk at motorsykkelbransjen nå kan presentere et så viktig dokument som ivaretar forholdet mellom forhandler og våre kunder, uttaler styreleder Lene Graarud. Hun presiserer at dette bare er første trinn, og at NMCF må forvente å gjøre flere endringer etter hvert som markedet endrer seg.

Autorisasjonen er en profesjonalitetserklæring for «den skarpe enden» av verdikjeden i motorsykkelbransjen. Dette er den enden av verdikjeden som møter motorsyklistene og kundene hver dag. Styret har under prosessen jobbet tett sammen med Morten Hansen i NMCU for å få best mulig kjennskap til forbrukerens vinkling og ønsker.

– Prosessen har ikke vært fri for telehiv eller hull i asfalten, men vi er stolte av resultatet og at MC-bransjen endelig har fått etablert et sett spilleregler som både kommer forbrukeren til gode, og som gir NMCF-forhandleren et unikt utgangspunkt for en profesjonell og forutsigbar kundebehandling, sier generalsekretær Olaf Olstad i NMCF.

– Det er mange å takke for at dette har blitt virkelighet, blant andre et ivrig NMCF-styre og forhandlere som Lazy Boyz HD Oslo ved Bjørnar Hansen og Kåre Vaskinn hos MC Oslo, forteller Olstad videre.

– Vi har flere ganger under arbeidet hørt at «dette gjør vi allerede i dag», og NMCF er glad for at medlemmene våre allerede har gode rutiner og prosedyrer på sin kundebehandling. De mer enn 30 medlemmene i forhandlerforeningen representerer nesten 70 % av bransjens omsetning i sluttleddet. Og de er lette å finne; det er bare å se etter NMCF-skiltet som bekrefter medlemskapet. Skiltet bekrefter at forhandleren har NMCF-autorisasjon, som er et minimum av det man kan forvente hos disse seriøse MC-forhandlerne, avslutter Olaf Olstad, og legger til at en profesjonell MC-bransje også er til de ansattes beste.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser