NM på Vålerbanen til helgen

Det er duket for et nervepirrende sluttoppgjør i norgesmesterskapet i Superstock 600-klasssen i roadracing på Vålerbanen 14.-16. august. Helge Spjeldnes leder sammenlagt foran fjorårets mester Henning Flathaug, mens Caroline Olsen følger like bak.

Helge Spjeldnes har som en av to nordmenn vunnet EM, i tillegg til flere mestertitler i NM, SM og Nordisk. Han har gjort comeback i år, og leder nå NM i Superstock 600 foran de to siste racene. Det er tett mellom toppførerne poengmessig, så det vil bli to utrolig spennende avslutningsrace i denne klassen.

Samuel Love og Trym Transeth Johansen er også med og kjemper i toppen.

Våler-helgen er nest siste runde i Superbike-NM. Her leder Norvald Haaland foran Carl Berthelsen, og Stig Flemming Jensen ligger foreløpig an til bronse. Sannsynligvis vil NM-medaljene bli utdelt blant disse tre, men det er mange førere som kommer til å kjempe om de følgende plasseringene foran NM-finalen på Rudskogen i september. Blant annet drar Ole Bjørn Plassen til Våler for å kjempe om to heatseire, selv om han pga. EM-satsningen ikke ligger an til en topplassering i sammendraget denne gangen.

Det blir også kjørt finaler i Norgescupklassene Rookie 1000, Rookie 600, Nasjonal 1000, Nasjonal 600, Junior standard og C-klassen, og for eneste gang i år blir det sidevognracing i Norge: Våler Sidecar Open.

Lørdag kveld spiller rockebandet Johnson’s Company, og  foran finaleracene på søndag får du et spektakulært stunt og wheelie-show.

Det er fri trening på banen fra 09.00 til 19.00 på fredag. Lørdag kjøres det kval fra 08.30 – 14.50 og race fra kl. 1500 -1745. Superpolekvalifisering til søndagens to Superbike-heat starter 18.45 lørdag kveld. Søndag kjøres det race fra 12.30 til 1815.

Komplett tidsskjema for alle klassene finner du her.

Løpende informasjon, live timing og samtlige resultater kan du lese på www.solormcklubb.no.  
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser