NM på Rudskogen avlyst – venter på FIM

Borg MC skriver følgende på deres webside i dag:

Da NMF mener at de ikke selv har nødvendig kompetanse for å godkjenne banen har de krevd at Rudskogen via NMF må bestille en banegodkjenner fra FIM (internasjonale forbundet), men da det fortsatt er uvisst når vedkommende kan komme, hadde klubben ikke noe valg. Det er mye forberedelser til en NM-runde, og store utgifter også i forkant av løpet. Mye har blitt satt på vent f.eks. gjøre avtale med sponsorer, trykke plakater, lage tilleggsregler etc. Den risikoen kan ikke Borg MC-klubb ta.

FIM er på vei
Harald Huysman forteller til Bike at banen er godkjent for RR-trening, og at de nå venter på en representant fra FIM.
– Alt står nå stille i påvente av representanten fra FIM. Det er to uker siden vi sendte vår henvendelse til FIM omkring banegodkjenningen. Vi forventer råd fra FIM på hva som kan gjøres for å få godkjenningen, sier Huysman.

NMF (Norges Motorsportforbund) har selv vært involvert og vært med på godkjenningen av tegningene som ble laget av den anerkjente banearkitekten Herman Tilke. Men nå ønsker altså NMF – ifølge Borg MC – ikke å godkjenne banen.
– Vi har bygget banen i god tro og i beste mening for at den skulle bli godkjent også for roadracing. Jeg håper vi får en avklaring så snart som mulig, sier Huysman som er innstilt på å utføre eventuelle endringer som kreves.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser