Når nøden er stor …..

Begrensingene i bevegelsesfriheten i England er heftige på grunn av co-vid19 – all privat kjøring som ikke er tvingende nødvendig nyttekjøring er forbudt. Dette har ført til heftig PMS (Parkert Motorsykkel Syndrom) hos de fleste – med forutsigbare resultater: To engelske motorsyklister er bøtelagt for å ha kjørt fra Rochdale, nær Manchester, og til Whitby på østkysten under påskudd av å skulle kjøpe nasjonalretten fish n’ chips.

De to, som kjørte en Yamaha MT07 og en XSR700, hadde tilbakelagt en strekning på mer enn 30 mil da de ble stoppet av Whitby Town Police. I en uttalelse sier en talsmann for politiet: «Whitby ønsker vanligvis besøkende velkommen når de ønsker å smake vår beste fish n’ chips, men sett i lys av gjeldende regler kan vi dessverre ikke akseptere dette som tvingende nødvendig kjøring. Begge ble sendt hjem og ilagt bøter. Vi var, dessverre for motorsyklistene, på rett sted til rett tid og vi vil fortsette å gjøre vårt beste for å trygge lokalsamfunnet.»
Vi forstår politiet, men har også stor sympati for våre engelske venner og minnes den gang vi selv kjørte 20 mil under påskudd av å stikke ned på kiosken for pølse i brød…

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser