Når ikke helt opp i VM

I midten av juni ble det kjørt i Frankrike. Helgen ble preget av dramatikk og vanskelig transport. På lørdagen måtte Sondre kjøre uten minder, for søskenbarnet Henrik Haga klarte ikke komme seg opp den vanskelige transportetappen.

Det ble en brukbar 11. plass på lørdagen, men søndagen funket etter hans egne uttalelser ikke så bra, og han endte som nummer 15.

Lite klaffet i Belgia
Etter en skuffende førsterunde var det dessverre lite som klaffet for Sondre under forrige søndags VM-runde i Belgia. Strenge dommere og mangel på fokus gjorde at han endte langt nede på resultatlistene. 

– Det var mildt sagt en dårlig dag på jobben, uttaler Sondre selv.

– Det var mye knot i terrenget, for mye for non-stop-trial etter min mening, og jeg følte meg litt forskjellsbehandlet av noen av dommerne, der jeg ble tatt for stopp mens andre førere kunne stå i både ett og to sekunder.

Når man kjører trial internasjonalt, er det andre regler man må forholde seg til enn i Norge. Blant annet sier en regel at det i internasjonale konkurranser ikke er lov til å stoppe sykkelen under en seksjon. I Norge kan man derimot stå i ro så lenge man vil.

Allerede til helgen skal syttenåringen kjøre VM-igjen, denne gangen i England – for første gang for Sondres vedkommende. Før det skal det trenes iherdig på å takle de strengere non-stop-reglene. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser