MV Agusta for Kai Børre

Andersen sikret seg en meget sterk andreplass i sammendraget i IDM i år, men er ekstremt motivert for å gjøre det enda bedre neste år.
– Jeg er veldig glad for å ha havnet hos MV Agusta og ekstremt glad for å ha signert for et så seriøst og bra team som Team Inghart MV Agusta. Jeg er veldig imponert over hvor bra alt så ut og hvordan de har fått det til, sier Andersen til bike.no

Superbike VM i 2009
Det er heller ikke negativt at teamet jobber seriøst med tanken om å satse i Superbike VM i 2009. All utvikling av konkurransemotorsyklene skjer i direkte samarbeid med fabrikken og teamets satsing omfatter full sesong i IDM i 2008, med deltakelse også i fire løp i Superbike-VM.

Fra 2009 er målet at de skal være klare til å kjøre full VM-sesong i Superbike og Andersen er absolutt med i de planene.
– Det er klart det frister veldig. Jeg har kontrakt for neste år, men også med en option om å kjøre VM for de i 2009.

Likevel er det slett ingen umulighet at nordmannen blir å finne på startstreken i Superbike VM allerede i 2008.
– Nei, holder sykkelen mål og alt går etter planen vil jeg nok kjøre noen løp med wild card allerede neste sesong. Og det tror jeg det gjør, for dette er profesjonelle folk som du ser at ikke har noen kortsiktig plan med det de driver med.

Ambisiøse mål
Første test for Andersen og resten av teamet blir trolig i Spania i desember. Også resten av teamet ser veldig spennende ut. I tillegg til Andersen skal også den tidligere verdensmesteren Jörg Teuchert og to lovende ungutter kjøre for MV Agusta. Han får også med seg de samme mekanikerne han hadde i år, noe han er sinnsykt fornøyd med.

Med en så solid grunnpakke, hva blir da målsettingen?
– Det er å bli tysk mester i 2008, vinne alle løpene og ha pole position i alle løpene, kvitterer Andersen raskt, halvt spøkefullt, halvt alvorlig.

Andersen hadde for øvrig også tilbud om å kjøre Supersport VM for Honda Joe Darcy, men var mer sugen på å fortsette i Superbike og spesielt etter at en så solid teampakke ble spikret sammen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser