Motorsyklist kastet ut fra Tour de France

Tour de France har så langt vært preget av mange velt og onsdagens etappe ble den verste hittil der hele ni syklister ble skadet. Men det er ikke bare krevende løyper og høy fart som forsårsaker skadene.

I går ble nemlig den danske syklisten Nicki Sørensen påkjørt av en av de offisielle Tour-motorsyklene. Motorsyklisten, som hadde med seg en fotograf, prøvde seg å komme seg forbi feltet på utsiden av veien, men hadde ikke nok plass. Han hektet seg dermed inn i danskens sykkel og Sørensen falt av sykkelen og ble dradd bortover på ryggen et stykke før han endte i pikniken til en familie. Han ble ikke alvorlig skadet, men sykkelen hans ble dradd etter motorsykkelen i nesten 400 meter, skriver TV2 Sporten.

Kastet ut
Etter mågang raste sammenlagtfavoritt Alberto Contador mot motorsyklisten.
– Takk til deg fotograf-motorsyklist som ødela for min lagkamerat. Jeg forstår ikke hvordan du kan få fortsette i rittet, sa Contador ironisk.

Etter noen timer ble det ikke overraskende bestemt at motorsyklisten kastes ut av Touren. Motorsyklistene som jobber under Tour de France er håndplukket og gjennomgår en nøye utvelgelsesprosess før de får klarsignal til å kjøre med rytterne. Ofte er det også tidligere syklister som sitter på motorsyklene, nettopp for å minimere sjansene for slike hendelser.

Hadde du hatt noe problemer med å løse en slik oppgave?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser