Motorsykkel med flymotor

Det er nok foreløpig bare i USA man kan finne motorsykkelentusiaster, som presser en sjusylindret stjerneformet flymotor på 2,8 liter inn i et motorsykkechassis, men modellen kan faktisk kjøpes.

I 2005 fikk grunnleggerne av JRL Cycles ideen til en motorsykkel med flymotor. Når en V2-motor er cool, så må en V7-motor være megacool, var resonnementet. Og som tenkt, så gjort.

Bare 110 hk
John Levey, Mike Wherle, Tim Deml og Chet Thomas tok kontakt med flymotorprodusenten Rotec Engineering i Australia. De hadde en 2,8 liters flymotor med passende dimensjoner – og ikke minst en ytelse på 110 hk, samt et dreiemoment som et, nå ja – fly, skriver MotorcycleUSA.

JRL Cycles vendte motoren 90 grader, så den passet bedre i et motorsykkelchassis. Girkassen er utstyrt med seks trinn og bensintanken rommer nok til en hel times kjøring.

Men hvordan føles en flymotor i et motorsykkelchassis? Forbausende velbalansert, skriver MotyorcycleUSA. Litt i samme retning av en Honda 750 fra 1980. Og lyden er ikke overraskende svært karakteristisk.

For å høre lyden av motorsykkelen – klikk på linken under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser