Motorsport for alle på Motorfestivalen

Norges Motorsportforbund vil i samarbeid med NMK Notodden derfor spesielt ønske funksjonshemmede velkommen til prøvekjøring under Motorfestivalen på Hellerudsletta 29. april- 1. mai.

Over 22.000 motorfrelste ventes til Hellerudsletta og messesuksessen Motorfestivalen. I år ønsker Norges Motorsportforbund (NMF) spesielt å sette fokus på funksjonshemmede, og vise at motorsport absolutt er for alle.
– Motorport er en idrett som kan likestille funksjonsfriske og funksjonshemmede på en måte som få andre idretter kan, påpeker NMFs messekoordinator Dan Lindkjølen.

Gratis prøvekjøring
I regi av NMK Notodden ønsker derfor NMF å invitere alle interesserte til Motorfestivalen, hvor det i tillegg til nyttig informasjon om de funksjonshemmedes muligheter innen motorsport, vil bli lagt opp til prøvekjøring av ATV (firhjuling) og crosskart sammen med en kyndig instruktør på en egen bane.
– De som ønsker å prøve kan løse en gratis spesiallisens, og blir dermed automatisk med i trekningen av en crosskart, forteller Lindkjølen.
Pål Anders Ullevålseter og Asgeir Borgermoen skal stå for utdelingen av crosskarten til de som har vært innom og prøvekjørt.

Idrettslig ansvar
Den 1. november i fjor overtok Norges Motorsportforbund det formelle ansvaret for integrering av funsjonshemmede i sine aktiviteter. NMF er hittil det 19. særforbundet som har overtatt ansvaret fra Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund, og skal sørge for å legge forholdene til rette for at funksjonshemmede skal ha en naturlig plass i klubbenes idrettslige og sosiale virksomhet.

Mange barneaktiviteter
I tillegg til et eget tilbud til funksjonshemmede, blir det også prøvekjøring med for eksempel ATV og minicross for barna, i tillegg til oppvisninger i trial, ATV og motocross.

De som har lyst til å prøve seg på banekjøring med sine radiostyrte biler, bør også ta turen til Hellerudsletta. I samarbeid med messen har Lørenskog Modellbilklubb fått permanent bane på Hellerudsletta, hvor det blant annet åpnes for prøvekjøring for nykommere og interesserte. Lørdag kjøres det også offisiell Norgescup-løp på banen med landets beste førere på plass.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser